Beltérben:

A vízszintes nagy kőburkolat felületeket a legegyszerűbb szokásos módszerekkel tisztántartani. Vizes felmosással kőpadlóra való felmosószerrel, utasítás szerint adagolva (pl.Sofix). Fényes felületeknél a méhviasz tartalmú felmosószerek is nagyon hatásosak tudnak lenni.
Falburkolatoknál pl.fürdőszobában, konyhában figyeljünk oda, hogy a tisztítószer ne legyen túl aggresszív, leegyszerűbb krémszappanos vagy mosogatószeres vízzel lemosni a felületet.
Konyhapultoknál bátran alkalmazhatók fertőtlenítő szerek, felülettisztítók is (pl. Sanytol) ha a pultlapot gyártás során speciális felületkezeléssel láttuk el.

ültérben:

Kültérben ajánlott a friss felületek impregnálása, amelyet helyezés után rögtön elvégzünk a megrendelő kérésére. Az impregnálás azt jelenti, hogy a kő felületét speciális kemikáliával kezeljük, amely beszívódik és ellenállóbbá teszi a felületet. Az impregnált felület hidrofób, azaz víztaszító lesz, a kosz, por, moha sem fog beleivódni, belenőni.
Az impregnált vízszintes és függőleges felületeket is a legegyszerűbb lesöpörni, leslagolni sima vízzel.
Az impregnálás azonban nem tart örökké, azt az alkalmazott anyagtól függően érdemes pár évente megismételni.

A natúr, kezeletlen kültéri felületek idővel elpiszkolódnak, korom, kipufogógázok, savas eső okozta kémiai hatások érik, megszínezik a felületét. A belenövő moha, zúzmó is foltokban elszínezheti, csúnyává teheti a felületet. DE ilyen esetekre is létezik megoldás! Helyszíni szemrevételezéssel a szennyeződés típusát megállapítjuk, a megfelelő vegyi tisztitószert alkalmazva eltávolítjuk, vízzel lemossuk és száradás után impregnáljuk. Ezután hosszabb távon szép marad.