Praktikus ajánlatkéréshez helyszíni felmérést kérnie. Ilyenkor kimegyünk, felmérjük a területet, a megvalósítandó munka részleteit, leegyeztetjük milyen kőanyagot képzelt el, ha szükséges élő vagy fotós mintát biztosítunk.

Felmérés során leegyeztetjük a megrendelővel, hogy az elképzelései hogyan valósíthatóak meg, hogy a vonatkozó építésügyi szabványoknak és biztonsági előírásoknak megfeleljen és kőből legyártható is legyen a munka. (Ez különösen fontos például fűtést ellátó kandallóknál illetve fejmagasság felett végzendő kültéri munkáknál)

Mindezen infók alapján írásos ajánlatot kap tőlünk, melyet ha visszaigazol, még egy gyártás előtti méretpontosításra is kimegyünk illetve ha kell a sablonok elkészítésére is. (pl. íves kőelemeket egyenként ki kell rajzolni, ha nem szabályosak az ívek)


Az ajánlattal együtt a gyártási határidőt is megadjuk. A gyártási és kivitelezési határidő az évszaktól, többi munkánktól függően 1-4hét általában, de import köveknél figyelembe kell venni azok behozatali idejét is.